God Jul och Gott Nytt År

Ikväll hölls ett spelarmöte i stället för träning då snön har anlänt till stan som ni säkerligen har märkt. Vad som sades av värde på det mötet hittar ni här:

http://www1.idrottonline.se/templates/Workroom.aspx?id=337634 




Liksom fotbollen tar nu bloggen ett uppehåll över jul och nyår. Därmed passar vi på att önska alla en riktig god jul och ett gott nytt år samtidigt som vi passar på att njuta av 2009 års framgångar ett litet tag till. 




 

Presentation av nytillskotten

Som ni kanske redan har sett på vår officiella hemsida har truppen nu stärkts ytterligare och vi har några intressanta nytillskott att berätta om. För enkelhetens skull läggs samma artikel in här som på hemsidan, med några efterföljande reflektioner.

En comeback och två nyförvärv kan vi nu ståta med. Om vi börjar med "nygamlingen" så är det Robin Nannebro som har bestämt sig för att återuppta karriären efter att ha tagit en time out under hösten. "Nanne" spelade under våren med oss i Sätra och är en Sätraprodukt i grunden. Han är främst en offensivt skicklig ytterback, alternativt yttermittfältare, med fin högerfot.

På pluskontot kan vi nu också räkna in två centrala mittfältare. Båda två är födda 1989 och kommer från Stockholmsregionen. Studier har fört dem hit till Gävle och de hamnade glädjande nog i IK Sätra. De två presenteras lite närmare nedan.

Süleyman "Sulle" Esen
är i första hand en defensiv innermittfältare med fina spelfördelaregenskaper. Han har bra positionsspel, spelförståelse och gör ett nyttigt jobb i defensiven. Dessutom är han en bra passningsspelare. Senast representerade han Olypiacos Stockholm. 

Nicholas "Nicko" Hernandez
är även han en mittfältare som trivs centralt. Dock är han mer offensiv i sitt spel än "Sulle" och gillar att gå i djupled. Just djupledslöpningarna och ett bra skott gör honom till en offensivt skicklig mittfältare. Han jobbar också över stora ytor och tar ansvar även defensivt. "Nicko" kommer från Hammarby IF:s organisation.


Bloggarens kommentar:
På rak arm är det bara att konstatera att motståndarna borde få än mer respekt för IK Sätra nu med dessa förstärkningar i truppen. En redan bred och stark trupp känns genast än vassare i och med de här tre herrarnas återkomst/ankomst.

Nannebro vet vi redan vad han går för sedan tidigare och hans comeback innebär att vi får ett till alternativ till ytterbacksplatserna.

Våra två nya mittfältare kommer även de garanterat att tillföra en hel del. Båda två har imponerat i mina ögon så här långt. De har tillfört en härlig energi, vilja och dessutom visat sig vara spelskickliga båda två. "Sulle" är en djupt liggande mittfältare som har funkat klockrent såväl som bollvinnare och spelfördelare på träningarna. "Nicko" i sin tur har visat upp en stark genombrottsförmåga och med sina offensiva djupledslöpningar visat sig vara ett offensivt mittfältsvapen.

Det är bara att konstatera att vi glädjande nog redan har förstärkt truppen inför 2010 och i och med dessa värvningar i dagsläget står väldigt väl rustade inför division 5.


// #4




Ny bra träning

Det finns inte så mycket nytt att skriva en sen torsdagskväll som denna egentligen. Men jag tänkte bara hålla upp bloggarlågan så att ingen tror att Sätrabloggen ligger på is. Ny träning ikväll och återigen tämligen imponerande spel under spelmomentet. Åtta mot åtta, plus målvakter, ånyo och klart godkänt tempo.

De två mittfältarna som nämndes i förra inlägget har båda skrivit på för Sätra, glädjande nog. "Sulle" och "Nicko" benämner vi dem som på planen och mer info kommer som utlovat senare.

I övrigt inga stora nyheter att rapportera och därmed slår vi igen butiken för idag.


// #4





Mer målvaktsbriljans och heta känslor

Med risk för att bli tjatig och fjäskande: Mattes (bilden) var briljant även under gårdagskvällens träning. Flera fina frilägesparades och ett par vassa reflexräddningar bjöd vår Hälsingekeeper på. Bara att lyfta på hatten och berömma honom ytterligare en gång. 


Träningen över lag igår tog sig efter hand. Den inledande passningsövningen var sisådär men den följande inläggsövningen var desto bättre. Bra kvalité på det stora hela och en fingervisning om hur spelet skulle se ut senare. Spelövningen, som bestod av spel åtta mot åtta (plus målvakter), var bra och det small rejält. 


Stundtals hettade det till ordentligt och var en viss irritation på planen. Dock inte negativt enligt mig, signalerna känns igen från förra säsongen då det kunde vara ganska hetsigt under visa spelmoment när alla ville visa att de är värda en plats i elvan. Så jag ser det bara som positivt så länge vi håller på den nivån som var fallet igår. Att många redan är så taggade vid den här tidpunkten på säsongen och verkligen vill visa var de står känns bara positivt. Jag minns hur det small ibland under den gångna säsongen som sagt, inte minst sista träningen före match då alla var fokuserade och laddade till max. 


Några nytillskott kan vi glädjande nog rapportera om nu. Minst en mittfältare skrev på igår och en till är nära en övergång. De båda har imponerat stort hittills och presterat ett stabilt, ansvarstagande mittfältsspel och dessutom visat prov på spelskicklighet. Jag skulle nog benämna dem som tvåvägsmittfältare, varav en av dem har styrkan framförallt i defensiven som djupt liggande playmaker och stark bollvinnare medan den andre tar mer offensiva löpningar men även han presterar bra defensivt. Nyttiga tillskott kommer de att bli helt klart.

Mer info om de här två grabbarna kommer inom kort såväl här som på vår officiella hemsida. 

I övrigt kan vi meddela att GIF-produkten Erik Nyberg, spelskicklig försvarsspelare, tyvärr för vår del har valt att gå till Brynäs IF efter att ha provtränat med såväl oss som BIF ett tag. 


// #4

 

RSS 2.0