Mattes briljerade

Träning var det återigen igår och ganska mycket spel stod på schemat. Det är en bra chans just nu för de som provspelar att visa upp sig och förstås vill tränarna se dem så mycket som möjligt i matchsituationer. Som sagt har flera av dem imponerat och det ska bli spännande att se vad som händer framöver.

I övrigt finns egentligen inga större saker att rapportera om. Inte bortsett från Mattes briljans igår förstås. Vår keeper stod för en av 2009 års vassaste räddningar för Sätras del (det tror jag att man kan säga utan att överdriva) när han gjorde en sidledsförflyttning på ett inlägg och mirakelräddade Koller Jr:s nick vid bortre stolpen. Inte nog med den paraden, han fotparerade även returen och stod därmed för en sanslös dubbelräddning allt som allt.

Annars inte mycket nytt. Nannebro har som sagt snott åt sig trean igen (men undertecknad är faktiskt inte bitter, fyran känns helt okej och Nanne är en bra kille) och Nicholas G, en annan av våra målvakter, har begett sig på träningsläger till varmare breddgrader. Thailand och Australien väntar för honom och vi får vänta med att återse honom till i vår. Men det är trots det mycket bra ställt på målvaktsfronten, förutom nämnde Mattes har vi också en stabil herre i form av Birre. Han såg visserligen lite lätt blek ut efter vaccineringen nyss, men imorgon är han nog i form för ett nytt träningspass.


Birre, Nicko G och Thyberg efter 4-0 mot Forsbacka i höstas



//#4




Intensitet

Inte så mycket nytt finns att förmedla men en liten träningsrapport från den senaste veckan är på sin plats. Det lilla som har gått att se hittills av Sätratruppen inför 2010 har sett lovande ut. Tempot på träningarna har varit bra och intensiteten hög. Särskilt senast då spelövningen innehöll ett antal rejält tuffa och rent av fräna, småfula närkamper samt ganska hög kvalité. Det märks att de nya som provspelar vill visa upp sig samtidigt som vi "gamla" Sätraspelare förstås vill visa varför vi vann division 6 och hade en väldigt framgångsrik säsong under 2009. Ingen kliver undan utan att verkar vara måna om att imponera och prestera så bra som möjligt på träningarna redan nu.

De nya kan vi inte säga så mycket om än då ingen av dem har skrivit på och allt fortfarande är ovisst i ett så här tidigt skede. Två unga mittfältare med rötterna i klubbar utanför Gävle har provtränat under veckan och imponerat. Dessutom fanns en back från GIF på plats i tisdags och en annan försvarsspelare från samma klubb fanns med i torsdags. Dessa kommer vi förmodligen att få se mer av framöver och sedan återstår det att se om någon eller några av dem är Sätraspelare när säsongen 2010 börjar på allvar.

En annan nyhet är att Robin Nannebro gör comeback i Sätratröjan efter ett halvårs uppehåll. Nannebro spelade med oss under halva säsongen nu under 2009 men tog en timeout i höstas. Nu är han dock glädjande nog tillbaka och vi hälsar honom förstås välkommen "hem" igen.


. . . . . . . .



Ni spelare bör vara uppmärksamma på att vi endast tränar tisdagar och torsdagar tills vidare. Söndagstiden som står med på schemat är endast till för att ersätta veckoträningarna utifall någon av dessa till exempel skulle snöa inne.  


// #4 (som i och med Nannebros comeback får fortsätta att finna sig i att ha fyran, då han abonnerar på "mitt" gamla #3)




Blogg 2009

http://iksatraherr.blogg.se/ - för att ni ska kunna läsa även om 2009 års säsong så kommer Sätrabloggen från det här året att finnas kvar i menyn till höger under "Blogg 2009".


Sätrabloggen är tillbaka!

Så var det dags att börja förberedelserna inför fotbollssäsongen 2010, en säsong då IK Sätras herrlag kommer att spela i Division 5 efter det gångna årets fina framgångar. Serieseger och kvalserieseger blev det, ett strålande facit som förstås innebar att man tog klivet upp en division.

Tränandet drog igång igen igår efter drygt en månads uppehåll och nu är det full fart mot 2010 som gäller. Så även på bloggfronten då en ny Sätrablogg härmed är ute i etern.

Den gamla hittar ni här med precis allt tänkbart att läsa från säsongen 2009.
http://iksatraherr.blogg.se/ 



// #4


RSS 2.0