Det börjar dra ihop sej....

Efter en varierad försäsong är det nu dags att ta sej an seriespel.
På söndag är det upp till bevis.
Högbo AIK på Jernvallen.
Vi får väl tacka vädergudarna för insatsen att göra Norra IP ospelbar och vi får begå div.5-debuten på vårt favoritunderlag, konstgräs.

För att kommentera söndagsmatchen mot Viksjöfors som hastigast, vill jag bara säga att tappa en 3-1-ledning är i framtiden uteslutet. I ett sådant läge gäller det att inse allvaret i situationen och verkligen stå upp och inte luta sej tillbaka och tro att allt är klart. När reduceringsmålen börjar ramla in är det svårt att frammana den rätta gnistan och huvudet börjar hänga and youré out of focus. 
Känner mej trots allt nöjd för den delen att vi har en sån bra målvakt som Patrik Mattes i våra led.
Hans insats i söndags var högklassig och utan honom hade Viksjöfors fått åkt hem utan en enda vinst på försäsongen. 

Nu är också truppen komplett och alla övergångar påskrivna. Väntar bara på klartecken från förbundet när det gäller Babak Gafori, Daniel Nyberg och Daniel Strand.
Sen har vi ju vår globetrotter till målvakt som enligt säkra källor är på svensk mark igen. Nu gäller det bara att få igång honom på rekordtid, men det kanske är som med cykling och simning. Har man en gång lärt sej nåt så sitter det.

Summa:

En för alla, alla för en!

Inställning!

Nu börjar det roliga!

PO

...små runda kulor och party animals...

Kände att det var dags att skriva nåt här.
Det var ju ett tag sen.
Och nu finns det ju lite material att ta av.

Det verkar som det blivit lite av en tradition att tvåla till Överhärde varje försäsong.
Följdaktligen inträffade det nu i helgen.

IK Sätra tog en komfortabel seger mot seriekonkurrenten med 5-0 utan att nå upp till normal standard.
Vi fick ändå chans att se våra nytillkomna spelare i matchsituation, vilket gav mersmak.
Både Daniel Nyberg och Babak Gafori skötte sig utmärkt. 

Överhärde mönstrade ett lag som man inte sett maken till på länge. Det innehöll allt från pigga juniorer till Biggest Loser-deltagare utklädda till fotbollsspelare samt en helt fantastisk målvakt, som räddade sitt lag från tvåsiffrigt.

Efter matchen tog vissa planerade festligheter i omklädningsrummet vid och diverse dryck plockades fram ur medhavda påsar.
Micke Åström och Thomas Florén hämtade pizza på Gavlegrillen i Floréns svarta fara.
Efter mat och och dryck blev det avfärd meddelst buss till Rack´n´Roll för att spela biljard. Förtrupperna, bestående av Jonas Pettersson, undertecknad, Thompa och Micke såg till att vi fick tag i ett par biljardbord och snart var en slags turnering igång.
Kvaliteten på spelet varierade väldeliga, beroende på hur mycket alkohol som intagits. Själv hade jag nöjet att spela tillsammans med Robin Scherdin som visade sej vara en jävel på biljard. Kvällens "dreamteam", Thompa och Micke floppade ganska rejält och nådde inte ens kvartsfinal. medan IK Sätras egna Hober, Björn Lundkvist och Robin Ädel, nådde stora framgångar. 
Nämnas bör också David Brox, som med sin Coronne-fattning överraskade alla och inte minst sej själv.

Efter turneringen utsågs alla till segrare och två omgångar shots konsumerades och IK Sätra saluterades högljutt.

Enligt vad jag hört så fortsatte festen på SOLO, men då hade alla (över)mogna människor gått hem.

Efter lördagens arrangemang så kanske det är dags för lite kultur.
Nästa måndag kan eventuellt komma att gå i kulturens tecken.
Den som lever får se.

Summa:

Tur att det är lite större kulor, (läderkulor), vi ska hålla på med framöver. 

IK Sätra är ett gäng Party Animals.

PO


God morgon...

Ja, så var det påsklov.
Sitter på jobbet och hör hur TV-spelen öser på och barnen här på Ulven är oförskämt pigga  så här tidigt på morgonen.
Tyvärr var förra inlägget ett försök till att lura upp laget, ett aprilskämt. Det hade varit häftigt om det varit sant. Men frågan är hur TV-mässiga vi varit.

Hoppas alla uppfattade att det var träningsledigt igår så ingen stod där och ryckte i en låst dörr. Men påsklovet till trots så kommer vi att träna på som vanligt i veckan, och det behövs verkligen.

Det behövs också att vi tar och snäppar upp intensiteten på träningarna igen.
Har haft en känsla av att man varit lite nöjd och tillbakalutad på senare tid. Detta har också avspeglat sej i de senaste matcherna. Första halvlek mot Brynäs kändes väldigt avslagen från vår sida.
 
Dock insåg vi att saker och ting höll på att rinna oss ur händerna och tog över kommandot i andra halvlek och Brynäs juniorer fick känna på hur det är att möta ett seniorlag, vilket fick dem att börja gnälla och misströsta.
 
Ordningen återställd. 

Summa:

Återgå till normalt intag av ägg.

Seniorer är seniorer och juniorer är juniorer.

Dags att tagga till. Smälla på. Ilskna till.

PO
  

IK Sätra uppmärksammas....

Döm om min förvåning när jag i går kväll blev uppringd av en representant från Svenska fotbollsförbundet och fick veta att IK Sätra herrar kommer att medverka i ett utvecklingsprogram som kommer att omfatta tio olika klubbar på olika nivåer i seriesystemen i Sverige.

Detta innebär för vår del att vi kommer att få ekonomiska bidrag för vår verksamhet, vilket innebär att vi kommer att kunna ersätta våra spelare på ett sådant sätt att de kan betraktas som halvtidsproffs.
Hur detta ska ordnas kommer vi att få veta under april månad.

Vi kommer även att figurera i en TV-serie som spelas in under våren. Den ska handla om allt från storklubbarna i Sverige till lag som kämpar i de lägre serierna. För vår del betyder det att vi kommer att få besök av både spelare och ledare i allsvenska klubbar i samband med TV-inspelningarna.

Vi I IK Sätra har tilldelats AIK-tränaren Mikael Stahre och ett antal spelare från samma klubb, bl. a Bojan Djoric, som ska fungera som något slags mentorer.

Det är bara att suga åt sig av denna unika chans som vi fått.

För övrigt är det träning i kväll så vi ses!

Summa:

I bland har man tur!

PO


RSS 2.0