Oturen grinar oss i ansiktet....

Kära bloggläsare.
Nu är det dags igen.

Först vill jag uttrycka glädje över att gästboken är tillbaka på hemsidan.
Det var kanske bra att den var borta ett tag.
Å andra sidan saknar man "tjötet", Sätraspelare emellan, som var där innan den stängdes, men det kommer nog igång vad det lider.

Sedan var det det här med oturen. Jag tycker att vi har haft en del oflyt på sista tiden. Vi har kanske inte varit på topp på alla positioner heller, men ett klart inlag av otur och oflyt har präglat de senaste matcherna.

Jag tänker på en olyckssalig andra halvlek i Österfärnebo där vi blir totallurade på minst en poäng av en domare som, totalt, tappar matchen och spelar ÖFIF rakt i händerna.
Man känner sig helt hjälplös på sidan av planen och frustrationen på planen tilltar. Att känslorna tar över en sådan gång är helt förståeligt och inga skuggor ska falla över de spelare som reagerade kraftigt.
Skuggan faller däremot tungt över killen med visselpipan.

Sedan har vi torsdagens match mot Brynäs där vi tappar segern i 90:e. Inte för att det var helt orättvist om man ser till matchen som helhet, men det är inte första gången vi faller på målsnöret, (minns Högbo borta).

Fan vet vilka makter som visade musklerna då. Men så sant som det är sagt: "Det som inte dödar, härdar!"

Till onsdagens bortamöte med SIF 2 ska vi skaka av oss all frustration över alla försmädligheter vi stått ut med hittills och plocka fram det bästa ur vårt fotbollslag.

Summa:

Green And White strikes back!

PO

Christer Ringh, Anders Willmes och Mats Tiveskog...

Sitter och tänker tillbaka lite på tiden med IK Sätras herrlag.
Efter sju omgångar är serietabellen en skön läsning.
Vi har ryckt åt oss en trepoängsledning i div. 5 Gästrikland, och en stabil insats mot Valbo 2 igår ger en skön känsla.

Men från början var allt inte så självklart.

Jag fick en förfrågan av Christer Ringh, som på den tiden, hösten 2007, var en stark man i IK Sätras organisation, att ta över IK Sätras herrlag och starta om det i div. 6.
Jag hade lämnat fotbollen, och tränarsysslan för IK Sätras äldsta flickor, ett år tidigare och hade inga som helst planer på att ge mej in i det igen, mer än som åskådare.
Jag ställde mej tveksam till uppgiften och bad om betänketid, men mest för att inte tacka nej på stående fot.
Tiden gick och några samtal till utspelade sej, men fortfarande samma tveksamhet infann sej. Mest för att jag inte hade någon erfarenhaet av herrseniorer. Jag kunde inte tänka mej att ta tränarsysslan ensam.

Jag kom att tänka på att Gustav Larsson, som vid den här tiden var spelare i Valbo FF, och just skulle gå igång med försäsongsträning där, skulle kunna vara ett mycket bra stöd i ett tränaruppdrag. Frågan ställdes och han var inte intresserad till en början, men efter en tid så hade förutsättningarna i Valbo FF förändrats för hans del och en diskussion om ett eventuellt tränarskap i IK Sätra blev alltmer aktuellt.
Hur det nu var så visade det sej att vi faktiskt skulle kunna tänka oss att anta utmaningen tillsammans.

Vi samtalade länge och väl om hur vi skulle vilja utforma en organistaion runt ett nystartat lag och bestämde oss för att ta laget om det fortfarande fanns intresse från IK Sätras sida.

Och det fanns det.

Vi blev bjudna på middag på Scandic Väst och satte oss ner med nye ordföranden i fotbollsektionen, Anders Willmes, Christer Ringh och eldsjälen MatsTiveskog över leverstuvningen.
Mötet utföll på bästa sätt och efter middagen var det bestämt att jag och Gustav skulle ta över laget utifrån den organisation som vi ville bygga upp.

Vi hade den första träffen med laget i december 2007.

Laget visade sej bestå av, i huvudsak, en samling juniorspelare som blivit över när ledare dragit sej ur sina uppdrag och seniorlaget gått i graven. Cirka tjugo spelare som samlats i en lokal på Träffen och fick ett helt nytt koncept presenterat för sej. 
Försäsongsträning inleddes så snart det var möjligt och till mångas besvikelse så skulle laget ledas på just det sätt som det presenterats på mötet.
Komma i tid, engagemang och framför allt vara en så bra fotbollsspelare att man tog en plats i laget.

Många besvikna grabbar lämnade Träffen efter att truppen presenterats i början av mars 2008.

För att korta ner en lång historia så vill jag bara säga att det koncept som gällde då även gäller nu, aningen förfinat och utvecklat.
Att IK Sätras rykte som en främlingslegion med en slapp och likgiltig inställning är ett minne blott och idag finns en satsning uppåt i seriesystemet, och för att vara med krävs engagemang och kunnande.

Summa:

Tack Christer, Anders och Mats!

PO

Tuffa beslut....

Nu jävlar bloggas det igen.
Inte länge sen jag skrev här, men nu kändes det som om det var dags igen.
Vet inte om någon läser, men i brist på gästbok kanske bloggen är en ersättning.
Vore kul om gästboken kom tillbaka snart. Antar att den skulle fungera igen om den drogs igång nu.

Till ämnet.

Det börjar bli allt tuffare att ta ut och meddela lag till matcherna. Konkurrensen är stenhård om platserna i laget.
Många duktiga spelare att välja mellan.
Inför gårdagens lagdragning förklarade undertecknad och tränarkollega hur vi ser på laget och hur det ska formeras till matcherna.
Vi förklarade även vår ambition inför framtiden.
Av tystnaden i omklädningsrummet under denna genomgång, att döma så tänktes många tankar bland spelarna.
Min förhoppning är att de tankar som tänktes rörde det egna engagemanget och prestationer på träning och match.

Den uppkomna situationen är ju precis den som vi hela tiden önskat. Det gäller för samtliga, spelare som ledare, att uppfatta den på rätt sätt. Att ha tålamod, att hela tiden göra sitt bästa. Komma väl förberedd till träning och match. Delta och tillföra. Kämpa på även om funderingar kommer upp i huvudet.

Inför och efter varje match och träning förs en diskussion bland ledare om individuella prestationer och lämpliga spelarkombinationer i laguppställningen. Hur vi på bästa sätt ska formera ett lag utifrån dagsläget. Ingen spelare lämnas utanför diskussionen inför dessa uppdrag. Alla är inblandade och aktuella på det ena eller andra sättet.
Vårt uppdrag är klockrent. Att, det för dagen, mest lämpliga laget ska spela.

Detta innebär att vi tagit hänsyn till att så många spelare som möjligt får chansen och att en rotation i laget finns. Det är viktigt att alla tillgängliga spelare får speltillfällen i den utsträckning det är möjligt, hur sedan matcher utformar sej och hur många från bänken som får komma in, och hur många minuter man får, är egentligen en annan historia. Men ingår man i startelvan eller i 16-mannatruppen har möjlighet skapats.

Kvällens uppdrag är att slå Valbo FF 2.
En uppgift som på papperet kan tyckas enkel, men som i praktiken är en av de svåraste matcher man kan spela.
Vi måste ta oss an uppgiften med största allvar och att underskatta ett lag som jagar sin första serieseger är att begå generalfel.
Vi måste vara på tårna från början. från målvakt till 16:e man.


Summa:

Återinför gästboken.

Tålamod.

Delta och tillför.


PO

Visst är det skönt...

Visst är det skönt att titta på serietabellen över Gästriklan div. 5.
IK Sätra överst.
Visserligen bara en poäng tillgodo, men ändå.

Min tränarkollega är lagom entusiastisk: "Vi har ju inte mött alla lag än" och "Ligger vi där vid sommaruppehållet så är det bra".
Men undertecknad är glad som en lärka.

De senaste matcherna har dessutom en skön vinnarkänsla infunnit sej. Det är drag i laget och bra fart på träningarna.

På målvaktssidan har Viktor Andersson anslutit, när Patrik Mattes behagat ta sommarlov och gör Edsbyn osäkert. Viktor har GGIK som sin senaste adress, men har haft ett uppehåll på tre år. Dock har han kört på ordentligt på träningarna och visar gryende form.
Nicholas Gustafsson dras med en efterhängsen lårskada men är trots den strålande på träningarna och har varit så i matcherna också. Dock har han fått lämna över insparkarna till diverse långtskjutande backar.

Skönt också att Thomas Florén har återhämtat sej från sin vadskada och i går körde han för fullt och allt kändes bra.

På torsdag kväll väntar Valbo FF 2 på Träffen. Ett Valbo som haft det rejält motigt i början av serien. Dom är säkert inställda på att ta poäng av serieledarna, men vi ska göra livet så surt för dom som det bara går.

Sedan en tid tillbaka har vår materialare Micke Åström stigit i graderna och stoltserar numera med titeln, lagledare. Hittills har han gjort ett fantastiskt jobb och skött alla sådana sysslor runt träningar och matcher.
Han har också varit ytterst behjälplig vid målvaktsträning.

IK Sätra har på senare tid visat sej vara ett spelande lag, och då menar jag inte fotboll.
Det spelas på det mesta.
Trav, fotboll m.m. Konstant snack om Långar, Stryktips och Bomber.
På Elitloppshelgen drog vi in 300 kronor i ett löst sammansatt spelbolag.
Enda problemet var väl att vi satsat 600 kronor.

Summan av kardemumman:

Håll huvudet högt.

Rak i ryggen.

Tänk på att Du spelar i ett av Gästriklands roligaste lag.

PO  

RSS 2.0