Andersbergshallen, torsdag kväll......och kära återseenden..

Torsdagens träning föregicks av en påminnelse om stundens allvar vad fotbollen för IK Sätras herrar beträffar. Ledarna fick tala om vikten av att delta i alla aktiviteterna som rör laget. Att tisdagsträningarna är lika viktiga som torsdagsträningarna. Att det lämnats tveksamma anledningar tillfrånvaro osv.
Detta kommer med största sannolikhet att öka antalet spelare på framtida träningar rejält.

När omklädningsrummet började befolkas vid 20:10 dyker en gammal bekant upp, Micke Åström kommer på besök. Många handskakningar och ryggdunkningar som följd. Han har hängt på Gustav och ikläder sej snabbt sin gamla roll som materialare och är med på hela träningen.

Träningen som följde följde gamla välkända mönster. Tuffa tag och vinnarinstinkt. En ny bekantskap gjordes denna kväll. Kristoffer Bergqvist, med Årsunda och Arbrå som senaste klubbadresser, kom och visade upp sej. Utifrån vad vi kunde se på torsdagskvällen så finns det goda möjligheter att utöka våra offensiva krafter med Kristoffers hjälp. Han tränar med oss några veckor framåt.
Vad det gäller det defensiva så var det dåligt beställt på målvaktssidan. Patrik Mattes hade uppdrag på hemorten så undettecknad fick dra på handskarna och göra en insats.

Vid träningens slut dyker ytterligare en gammal bekant upp, Robin Scherdin, som spelade med IK Sätra under säsongen 2008. Han hade känt suget tillbaka till fotbollen och ansluter till truppen för träning redan på tisdag.

Summeringen av torsdagen lyder:

En liten uppsträckning.
Bra träning.
Två kära återseenden.
Positiv ny bekantskap.
Kallt ute och för mycket snö.

PO



I den mörka natten.....

På torsdagen stod fotbollsträning i Andersbergshallen på schemat. Uppvärmning följt av 5-a-side spel tre gånger femton minuter. IK Sätras herrar har en förmåga att plocka fram det där lilla extra i tävlingsmomentet. Hårda tag och piggt och idérikt spel. Det finns verkligen ingen på planen som vill förlora, ens på träning. Därtill två ypperliga målvakter, varav den ena, Patrik Mattes formligen spikade igen sitt mål under den första halvtimmen.

IK Sätras spelare visar upp en imponerande intensitet och fokusering under sina träningspass. Ingen nämnd, ingen glömd.

Efter träningen vidtog hemfärd till vårt omklädningsrum i Sätra. Många såg fram emot en skön varm dusch. 

Vid cirka 22.20 görs den förödande upptäkten att vi står vid Arena Träffen utan nycklar. Av de två nyckelknippor vi förfogar över fanns den ena inne i det låsta omklädningsrummet och den andra i Alaa Tourabis ficka. Det stora problemet är att Alaa, efter att släppt av de spelare han kört från Andersberg, är på väg hem. Samtliga mobiltelefoner och annan kommunikativ utrustning är också i det låsta omklädningsrummet. 

Game over!

Vad göra?

Här gör superhjälten/vaktmästaren/planskötaren Jörgen sitt intåg i handlingen. Han öppnar, nybadad, sin lägenhetsdörr och efter en stunds funderande har han en lösning på gång vilken går ut på att vi får låna hans nyckel, som visserligen inte går till vårt omklädningsrum, men till ett annat utrymme med erforderlig nyckel.
Det hela slutar lyckligt med att vi kommer in i omklädningsrummet och får avsluta kvällen en halvtimme försenade.

Vad lärde vi oss av detta?

Superhjältar behövs!
Kommunikation!
Det som inte dödar härdar!

Ses på tisdag.

PO

Vandrande vålnader....

På tisdagskvällen kunde vaksamma Sätrabor se en skara tappra löpare flyta fram efter Sätrahöjdens cykelbana. De kunde då se att deras kära fotbollslag var ute på en träningsrunda. Denna kväll uppgick antalet till 12 stycken. Efter ca 20 minuters löpning var det dags för intervallträning i backen upp mot Pingeltorpsvägen. Undertecknad och Alaa hade konat upp backen efter alla konstens regler, varpå vi hetsade våra adepter till stordåd i nämnda backe. Efter 25 minuters hårdkörning stretchade alla på toppen av backen och därpå vidtog löpning tillbaka till vårt omklädningsrum. Alla återkom vid gott mod, dock kommer nog en och annan ömmande muskel att göra sej påmind idag...

En bra träning som dock kunde varit mer välbesökt.

På torsdag kör vi igen. Då är det fotboll i Andersbergshallen som gäller. På återseende då.

PO


En bloggares slutord

En ny fotbollssäsong drar igång ikväll för oss i IK Sätra. En ny säsong som förhoppningsvis även den kommer att föra med sig framgångar och många trevliga minnen för de grönvita Sätragrabbarna. Dock blir det utan undertecknads medverkan och därmed är det dags att runda av bloggandet här för min del.

Anledningen till att jag lämnar det här underbara gänget är att en flytt till Helsingborg tillsammans med flickvännen står för dörren. Om några timmar går flyttlasset och om ytterligare några dagar åker även jag själv personligen från staden. En stad som har varit mitt hem i 3.5 år nu och där jag har trivts ypperligt.

En stor stor positiv del i mitt liv har det senaste året varit just fotbollen och gemenskapen i IK Sätra. Att skriva på för klubben efter två säsonger (som även de förde med sig många fina minnen) i Korsnäs BK visade sig vara ett av de bästa beslut som jag någonsin har tagit. För sedan den vinterdagen tidigt under 2009 har jag inte för en enda sekund ångrat att jag tog chansen att få dra på mig det grönvita matchstället.

I stället har jag ända sedan första träningen med klubben känt mig välkommen och trivts. Så tror jag även att de andra nyförvärven kände i vintras. Samt de nya ansiktena som har anslutit nu.

Ni som har följt mitt bloggande här och läst matchreferaten på hemsidan har förstått hur bra stämning, moral och inställning som hela tiden har funnits i truppen. Lovorden från min sida har inte på något sätt varit överdriva, tvärtom har de enbart försökt måla upp en verklig bild av hur vi spelare och säkerligen även ledarna har upplevt IK Sätras herrlag de senaste tolv månderna.

Engagemanget från såväl spelare som tränare, materialare, speaker-Pelle och andra inom föreningen har varit härligt att se och att få vara en del av. Just viljan, seriositeten och inställningen är jag övertygad om har varit viktiga faktorer bakom framgångarna.

Det har smällt på träningarna, det har varit hett humör, det har varit grinigt och tävlingsinstinkten har lyst igenom. Men det är ju precis så det ska vara och jag hoppas verkligen att ni fortsätter på den inslagna vägen. För efter varje träning har vi, oavsett hur hårda närkamperna har varit några minuter tidigare, suttit där inne i omklädningsrummet och skrattat tillsammans.

Det var inte svårt att komma som ny till Sätra, men det kommer att vara väldigt, väldigt svårt att lämna.
IK Sätra är min fjärde fotbollsklubb i karriären, varav den tredje på seniornivå. Jag har trivts i samtliga klubbar som jag har spelat för men inget lag har trots allt gett mig så mycket som det här.

Tiden i IK Sätra har satt sina spår och de har enbart varit positiva. Det senaste året har varit det bästa hittills i mitt liv. Den lyckosamma kärleken har förstås spelat en enorm roll, men det ska kommas ihåg att det här fotbollsgänget också har gjort det.

Alla de framgångar vi uppnådde tillsammans på planen kommer jag att bära med mig. Alla de roliga stunder vi har haft utanför den också. Dessutom har det varit så oerhört roligt att ha fått vara en del av något som ser så spännande ut, vars framtid förhoppningsvis är väldigt ljus. Att ha varit med och utgjort den stommen som på allvar har dragit igång den här intressanta satsningen känns som ett privilegium.

Avslutningsvis vill jag passa på att tacka er alla för ett helt underbart år i IK Sätras tröja. Det hade gärna fått bli många fler, men nu när tiden för flytt är inne gläds jag över att bära med mig allt roligt och värmande från den här tiden. Så ett stort tack till alla som på ett eller annat sätt har varit involverade inom IK Sätras herrlag det senaste året. Jag kommer inte att glömma er, men däremot sakna er rejält. Lycka till framöver grabbar och ta väl hand om er.



// #4

Träningsstart.

På tisdag drar vi igång med träningarna igen. Jag utgår ifrån 100-procentig uppslutning, och vi kommer också att få minst ett nytt ansikte med på träningen. Det verkar som om det nya teamet runt hemsidan fått en smakstart och hittills har allt funkat perfekt, och i och med detta inlägg har jag begått min bloggdebut.

PO

RSS 2.0