Ingen rädder för....osv.

Tisdagens träning genomfördes på Träffens snöblandade konstgräs. Halt och blixtsnabbt. Kallt så in i helvete. Ingen klagar. Alla kör på. Kvalitéten på spelet tilltar allt efter att tiden går. Vi spelar 3*10 minuter.
Sista perioden ser riktigt bra ut från min position som målvakt!
Vann matchen i matchen mot Patrik Mattes!
Vi hoppas på fortsatta snöröjningsinsatster från superhjälten Jörgen, som förresten jobbade med sin stora traktor under hela vår träning. Och idag när jag och Gustav Larsson kollade planen i  samband med tvättbestyr så var planen i än bättre skick. Alltså tränar vi på Träffen på torsdag med 98% säkerhet.

Det är skönt att se den inställning som IK Sätras herrar visar upp just nu. Inget gnäll om minusgrader och snömodd utan fullt, jävla ös från början till slut. Som jag ser det så finns mycket inneboende självförtroende och kunnande i årets trupp. Framför allt: ingen räds lite obekväma omständigheter. Känns som att hela verksamheten genomsyras av en positiv anda just nu.

Summa sumarum:

Lite snö har väl ingen dött av..

Positivt! Positivt! Positivt!

Bråx heter Brox.

PO

Milda makter....

Vad ska man säga? Man kan ju fundera vad som pågår. Snön formligen vräker ner och försvårar för hela fotbollsgästrikland, och inte minst för oss i IK Sätra. Det är två veckor kvar till vår första försäsongsmatch och man kan ju bara spekulera i hur det kommer att se ut då. Det är väl just de milda makterna som vi litar till just nu. Att den starka kylan ska betvingas av en ny vädertyp.
Vår hemmaarena har skottats och skottats men snöat igen nästan omedelbart. Endast en träning har kunnat genomföras och då på en fjärdedel av planen. Dock genomfördes den träningen på bästa sätt som påpekats i tidigare inlägg.
Kvällens träning hoppas vi kunna genomföra meddelst bollar och koner. Förutsatt att superhjälten gör en insats med snöplogen.
På torsdagsträningen hade vi en ny spelare på provträning. David Bråx som närmast kommer från IK Huge. David är tilltänkt för de defensiva linjerna och gjorde ett gott intryck på sin första träning med IK Sätra.

Summering:

DET ÄR FÖR KALLT OCH FÖR MYCKET SNÖ!

DET ÄR FÖR KALLT OCH FÖR MYCKET SNÖ!

DET ÄR FÖR KALLT OCH FÖR MYCKET SNÖ!


PO



Ja, hur blir det nu då....

Kände att det var dags att svara på gästbloggaren från Skånes frågor runt spelartrupp och taktik. Detta innebär att det blir två inlägg skrivna idag. Nytt personligt rekord.
Vad gäller spelartruppen så anslöt Süleyman Esen och Nicholas Hernandez tidigt i höstas.
Süleyman har inte tränat på ett tag pga en krånglande mage, men vi hoppas på ett tilllfrisknande inom kort, och Nicholas har slutat skolan i Gävle, men är fortfarande sugen att försöka träna och spela med IK Sätra, trots att han bor i Stockholm. Framtiden får utvisa hur det blir med hans medverkan. Ytterligare förstärkning framåt har vi fått i och med
Sam Abbaszadeh, en GIF-produkt som valt att gå till IK Sätra. Snabb och teknisk spelare med mycket goda utvecklingsmöjligheter. En annan aspirant på anfallsplatserna är Kristoffer Bergkvist som tränat med oss ett tag nu. En mycket fysisk spelare med god teknik och näsa för var målet är beläget.
 
En annan nygammal bekantskap är Robin Scherdin som återvänt till fotbollen efter att gett hockeyn chansen ett par säsonger. Alfredsson hade ju lite funderingar runt försvaret och vi ser Robin som en del av det.

Vi har också Gustav Valtonen med på träningarna nu. Gustav har spelat med IK Huge några år men är Sätrakille från början. Han har visat goda defensiva egenskaper på träning och kan tänkas finnas med i försvarsdelen, men inte helt otroligt att han även kan vara med och slåss om innermittfältsplatserna också.
I dag kommer ytterligare en gammal Hugeit  att vara med på träningen. Han heter Daniel Strand och är ett oskrivet blad för oss i dagsläget, men ska enligt uppgift vara av det defensiva slaget.
 
Så du ser, Affe, det har ramlat in lite av varje.
 
Återstår sedan för oss ledare att få ordning på själva lagbygget.

Vi väntar fortfarande på besked vad det gäller Lucas Waldenbäcks vara eller inte vara i IK Sätra. Han tränar förnärvarande med Brynäs IF.

Vad det gäller Twana Hamad har han valt att ligga lite lågt med sitt fotbollsspelande och avvaktar med sin klubbtillhörighet, men har meddelat att han inte kommer att spela med IK Sätra.

Förutom att det ringer spelare lite då och då som är nyfikna på IK Sätra och vill komma och provträna så är det de gamla välkända märkena som återfinns i truppen.

Ja, det är väl läget just nu. Spelsystem och taktik kan vi ta lite längre fram, då man inte kan vara helt säker på att de andra div. 5 klubbarna inte är ute och spionerar på sina motståndare.
Vi vill ju inte avslöja några hemliga varianter och andra taktiska drag redan nu.

Förövrigt så kommer vi att pulsa ut på konstgräset idag, för första gången sedan början på december.

Men först ska jag och Björn Lundkvist skotta planen.

PO
 

Rock´n roll all nite....

Ringde Thomas Florén igår kväll. Han satt i en rökig källare i Tyskland. Oj, vad långt bort från snön på Träffen det måste kännas.
Och varför är Florén i Tyskland?
Jo, han är på Europaturné.
Han är rockstjärna.

Och varför ringde jag Florén
Jo, vi fick våra nya träningstider för mars och april.
Men det kommer att läggas ut på hemsidan och delas ut som fysiskt papper.

Vidare så höll superhjälten Jörgen på att skotta av konstgräset i går kväll. Han hade fått låna en riktigt häftig traktor och man såg hur han njöt av att ratta den. Han trodde att det skulle vara klart på torsdag och under vecka 8 kommer värmen att sättas igång.
Med lite tur så kanske det blir fotboll på konstgräset redan ikväll.

Summering:

Ta med autografblocken när Florén är tillbaka.(Man vet ju aldrig).

Superhjälten jobbar på. (I sin egen takt).

Det är fortfarande åt helvete för mycket snö!!!!

PO

..och snön bara vräker ner...

Var in på Arena Träffens kafé i dag på morgonen. Då träffade jag vår superhjälte Jörgen. Han duckade under bordet när han såg mej. Han har väl lite dåligt samvete för att han inte får bort snön från konstgräset. Han berättade att innan den senaste snöstormen så hade han 1/4-del av planen grön!, men så raserades allt.
Vi håller alla tillgängliga tummar för att det vita håller sej härifrån, så kanske vi snart har en plan att träna på.

Tisdagsträningen förflöt på ett bra sätt, trots snöyra. 20 minuters löpning som övergick i riktigt svettig intervall. Med lite glada tillrop och uppmuntran så lärde sej alla till slut var konerna låg och körde sitt allra bästa. Det fanns till och med inslag av total utmattning, så till den grad att det tarvades hämtning med bil. Men då är det i allafall ingen tvekan om att man inte gjort sitt absolut yttersta.

På torsdag är det fotboll i Andersbergshallen. Något , jag tror, alla ser fram emot. Det är ju ändå fotboll vi ska ägna oss åt.

Summering:

Håll tummarna!

Snön faller, men inte vi, med den.


PO

 

Taktiska funderingar från Skåne

Det började klia i fingrarna och kännas att det redan nu var dags för ett första gästinlägg från Skåne. Det är inspirerande och kul att följa er här (stor cred till P-O som har tagit bloggandet på största allvar) och det är skönt att se att försäsongen verkar fortlöpa som den ska. Gott också att det verkar ha blivit en förbättring av närvaron på konditionspassen. Förra säsongen var ju ett av våra signum att vi var ett vältränat lag och sprang sönder motståndarna, varför ändra på det nu? Nej, se till så att ni håller i och är väl förberedda när division 5-premiären nalkas.

Som analytisk människa och FM-fanatiker är det lätt att falla in i tankar kring spelsystem och laguppställningar i stället för att till exempel plugga. Så när jag nu sitter här och nog borde lägga tiden på lite studier funderar jag en del över Sätradefensiven anno 2010. Såvitt jag har förstått har ingen defensiv spelare anslutit förutom Süleyman "Sulle" Esen och några backar syns inte till på nyförvärvslistan. Inte för att undertecknad menar att den flyktade #4 behöver ersättas, men det var ju inte direkt gott om renodlade försvarsspelare förra året heller. Det "problemet" löstes dock kreativt av tränarstaben då vi stundom spelade med ett par egentliga mittfältare i backlinjen och fick ihop försvaret klockrent. Vad som nu väcker funderingar och intresse är hur det ser ut på ritbordet inför den här säsongen.

Blir Gustav Larsson kvar som mittback bredvid Björn Lundkvist eller har tränare Larsson tänkt sig själv en offensivare roll? Samma sak gäller kapten Zana Hamad: han avslutade säsongen starkt som offensiv mittfältare efter att mestadels ha spelat i backlinjen, men vad händer nu med hans placering i banan? Träningarna före min flytt gav föraningar om att han får vara kvar högre upp i planen. Kan nye "Sulle" Esen kliva ner som mittback? Eller rent av Martin Thyberg, som har vikarierat där och gjort det bra tidigare i Sätrakarriären? Och vilka tar hand om ytterbacksplatserna?

Många intressanta frågor och funderingar som jag och säkert många fler med mig ser fram emot att få svar på med tiden. Det ska bli väldigt spännande att hålla koll på er via hemsidan och bloggen och förhoppningsvis kunna räta ut en del frågetecken redan när träningsmatcherna drar igång.

Lycka till med träningen grabbar och håll igång såväl den som bloggande och annat.
På återseende!

// er fd #4


PS. Det är inte omöjligt att en del Sätratankar dyker upp här framöver:

http://glidtackling.blogg.se/

DS.


Lunka på....

Tisdagens träning bedrevs medelst apostlahästar. Tjugofem minuters löpning som följdes av intervaller. Gustav ledde löpning medan undertecknad, Micke Å och Alaa hade hand om intervallen. Denna kväll hade tolv spelare hittat till träningen. ( Varav en, Patrik Mattes, med begynnande magsjuka.) En liten uppryckning.
Samtliga frånvarande hade mycket goda anledningar därtill.

Ledarstaben har haft lite överläggningar och kommit fram till att utöka träningen med ytterligare ett tillfälle för att snäppa upp läget. Första träningsmatchen närmar sej överraskande snabbt.

Summering tisdag:

Bra intensitet vid löpningen.

Rosa västar med telefonnummer till eftersläntrarna. (Vi vill ju inte att någon trött, förvirrad spelare kommer bort i mörkret.)

Robin Scherdin dök verkligen upp.

Det är för kallt ute och på tok för mycket snö!


PO


RSS 2.0