Christer Ringh, Anders Willmes och Mats Tiveskog...

Sitter och tänker tillbaka lite på tiden med IK Sätras herrlag.
Efter sju omgångar är serietabellen en skön läsning.
Vi har ryckt åt oss en trepoängsledning i div. 5 Gästrikland, och en stabil insats mot Valbo 2 igår ger en skön känsla.

Men från början var allt inte så självklart.

Jag fick en förfrågan av Christer Ringh, som på den tiden, hösten 2007, var en stark man i IK Sätras organisation, att ta över IK Sätras herrlag och starta om det i div. 6.
Jag hade lämnat fotbollen, och tränarsysslan för IK Sätras äldsta flickor, ett år tidigare och hade inga som helst planer på att ge mej in i det igen, mer än som åskådare.
Jag ställde mej tveksam till uppgiften och bad om betänketid, men mest för att inte tacka nej på stående fot.
Tiden gick och några samtal till utspelade sej, men fortfarande samma tveksamhet infann sej. Mest för att jag inte hade någon erfarenhaet av herrseniorer. Jag kunde inte tänka mej att ta tränarsysslan ensam.

Jag kom att tänka på att Gustav Larsson, som vid den här tiden var spelare i Valbo FF, och just skulle gå igång med försäsongsträning där, skulle kunna vara ett mycket bra stöd i ett tränaruppdrag. Frågan ställdes och han var inte intresserad till en början, men efter en tid så hade förutsättningarna i Valbo FF förändrats för hans del och en diskussion om ett eventuellt tränarskap i IK Sätra blev alltmer aktuellt.
Hur det nu var så visade det sej att vi faktiskt skulle kunna tänka oss att anta utmaningen tillsammans.

Vi samtalade länge och väl om hur vi skulle vilja utforma en organistaion runt ett nystartat lag och bestämde oss för att ta laget om det fortfarande fanns intresse från IK Sätras sida.

Och det fanns det.

Vi blev bjudna på middag på Scandic Väst och satte oss ner med nye ordföranden i fotbollsektionen, Anders Willmes, Christer Ringh och eldsjälen MatsTiveskog över leverstuvningen.
Mötet utföll på bästa sätt och efter middagen var det bestämt att jag och Gustav skulle ta över laget utifrån den organisation som vi ville bygga upp.

Vi hade den första träffen med laget i december 2007.

Laget visade sej bestå av, i huvudsak, en samling juniorspelare som blivit över när ledare dragit sej ur sina uppdrag och seniorlaget gått i graven. Cirka tjugo spelare som samlats i en lokal på Träffen och fick ett helt nytt koncept presenterat för sej. 
Försäsongsträning inleddes så snart det var möjligt och till mångas besvikelse så skulle laget ledas på just det sätt som det presenterats på mötet.
Komma i tid, engagemang och framför allt vara en så bra fotbollsspelare att man tog en plats i laget.

Många besvikna grabbar lämnade Träffen efter att truppen presenterats i början av mars 2008.

För att korta ner en lång historia så vill jag bara säga att det koncept som gällde då även gäller nu, aningen förfinat och utvecklat.
Att IK Sätras rykte som en främlingslegion med en slapp och likgiltig inställning är ett minne blott och idag finns en satsning uppåt i seriesystemet, och för att vara med krävs engagemang och kunnande.

Summa:

Tack Christer, Anders och Mats!

PO

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0